Йовчев: Правим списъци, за да установим има ли хора в неизвестност
Йовчев: Правим списъци, за да установим има ли хора в неизвестност / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Изготвят се списъци, по които се извършва проверка, за да се установи дали няма хора, които са в неизвестност".

Това каза за Агенция „Фокус" министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев, който е в Мизия заедно с главния секретар Светлозар Лазаров.

„В момента евакуираме все още хора. Има подадени сигнали за около 10 души, които трябва да бъдат евакуирани. Предприети са мерки и предполагам, че до около час тези хора ще бъдат евакуирани. Другото, което правим в момента - изготвят се списъци, по които се извършва проверка, за да установим дали няма хора, които са в неизвестност. Също така се изготвят и списъци за това какви са нещата от първа необходимост за хората, които са евакуирани към момента, като храна, вода, медикаменти, одеала и др. неща", обясни министърът.

„Ще създадем необходимата организация още днес, в рамките на деня да бъде осигурено всичко необходимо. Допълнително има екипи, които пристигнаха от Министерството на отбраната с лодки и оборудване, които ще подпомогнат да бъдат претърсени срутените къщи. Надявам се, че няма да има хора в тях. Това е за момента обстановката, има леко отдръпване на водата, няма опасност за съоръженията - язовири, корита, диги. Очаквам да вървим към нормализиране", допълни още той.