Иззеха 14 кг марихуана от наркостопанство в Кърджалийско
Иззеха 14 кг марихуана от наркостопанство в Кърджалийско / снимка: DarikNews.bg, архив

Наркостопанство е било разкрито вчера от криминалисти на РУП-Кърджали, съобщават от пресцентъра на ОД на РДВР. Иззети са били 38 стръка марихуана с общо тегло 14 кг.

Дрогата била намерена в къща, ползвана от 32-годишен мъж, и на нива в землището на село Соколско. Той организирал производството на наркотика в близост до семейна вила. Засял нивата, а обработката на готовата марихуана ставала в барака. Наркотикът е на съхранение в РУП-Кърджали.

Мъжът е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за незаконно производство и притежаване на наркотично вещество.

14 топчета суха листна маса марихуана са били иззети от полицаи на РУП-Момчилград. Около 20.30 ч. снощи пред игрална зала в града бил проверен 46-годишен мъж. В чорапите му били открити две топчета, които при тест реагирали на марихуана. При извършено претърсване на къща, ползвана от мъжа, са били намерени още 12 топчета от същия наркотик. Притежателят на дрогата е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

Новини от Кърджали