Израелските туристи в България са повече от всякога
Израелските туристи в България са повече от всякога / снимка: DarikNews.bg, Бургас

Вече има напълно заети бази за предстоящия летен сезон от израелски туристи по цялото Черноморие. „Броят на посетилите българските зимните курорти тази година  мои сънародници е по-голям, от когато и да било”, каза на извънреден брифинг в Бургас посланикът на Израел у нас Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Дипломатът пристигна в града във връзка със спогодбата за временна заетост между България и Израел, по която по настоящата квота се осигурява работа на 3000 български строители, една трета, от които от Бургас.

По думите на посланика, атентатът в Бургас е заздравил още по-силно връзката между двете държави. Относно мерките, които се взимат за сигурността в България за групите от този пазар, той изрази надежда те да бъдат допълнително засилени, но уточни, че правителството на Израел не може да изиска допълнително засилване на охраната по летищата.

„Вярвам и съм убеден, че не е далеч денят, в който Европейският съюз ще признае Хизбула за терористична организация и ще затвори вратите си за нея”, сподели още дипломатът.

Други новини от Бургас