Иван от „Сблъсък” получи 7 месеца условно за шофиране след употреба на алкохол
Иван от „Сблъсък” получи 7 месеца условно за шофиране след употреба на алкохол / снимка: БГНЕС

Водещият на предаването "Сблъсък" и лице на кампанията „Не карам пил” Иван Христов получи 7 месечна условна присъда за това, че е карал и катастрофирал в пияно състояние. Районният съд в Стара Загора реши да му отнеме книжката за срок от 10 месеца. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Стара Загора.

На предишното заседание Районната прокуратура поиска да бъде изготвена комплексна медико-химическа експертиза, която да установи количеството, вида и концентрацията на алкохол в кръвта на Иван Христов по време на произшествието. Според новата експертиза, по време на инцидента, подсъдимият е бил с концентрация на алкохол в кръвта 1,54 промила, а не първоначално отчетените 2,25 промила.

Телевизионният водещ сам е признал пред лекаря от Спешното приемно отделение в Стара Загора Василиос Панайотидис, че е погълнал литър вино, около литър бира и 300 грама коняк.

На 4 август телевизионният водещ Иван Христов навлезе в платното за насрещно движение и се блъсна в камион на старозагорската фирма "Нелсен чистота".

"Ще обжалваме", каза адвокатът на Христов Тихомир Василев. Водещият отказа да коментира случая.

Други новини от Стара Загора