Инструкции за инфраструктурата на София ще обсъжда СОС
Инструкции за инфраструктурата на София ще обсъжда СОС / netinfo

Инструкции за гаранции и контрол при изграждане на инфраструктора в София ще одобрява Столичният общински съвет. Според доклад на кмета Бойко Борисов инвеститорът ще е длъжен да дава 5 години гаранция и да възстановява за своя сметка разрушен от дейността си елемент от инфраструктурата.

Общинският съвет ще разгледа и оспорването от кмета на решението за приватизация на фирмите "ГИС-София", "Галатея", "Спортна София ", "Софпроект" и "Софийски имоти". Други четири дружества с общинско участие ще одобряват за приватизация - "Трансремонтстрой", "Централна автогара", "София крематориум" и "Пътища и съоръжения".

Съветниците ще одобряват и фирмата, която да въведе електронното таксуване в градския транспорт. На първо място в проведения търг е класирана чешката "Микроелектроника".

Градският парламент ще одобрява и изграждане в Панчарево на център за деца - жертви на трафик и на кризисен център в Кремиковци за жертви от домашно съссилие.

Общинарите ще решават и дали да се опуснат 700 000 лв. за възстановяване на паркова мебел и съоръжения в детските площадки в столицата и 500 000 лв. за ремонти в гробищните паркове. Освен това ще бъде разгледан и доклад за отчисляване на дивидент за кметството от търговските дружества с общинско участие.