Има обвинен за убийството на малката Александра
Има обвинен за убийството на малката Александра / снимка: БГНЕС, архив
Има обвинен за убийството на малката Александра
71742
Има обвинен за убийството на малката Александра
  • Има обвинен за убийството на малката Александра

Изчезналото осемгодишно дете на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров - Германеца беше намерено мъртво. Повдигнати са обвинения за умишлено убийство на Атанаска Георгиева, съобщи главният комисар на МВР Светлозар Лазаров. По случая са събрани достатъчно доказателства, за да има основание прокуратурата да повдигне обвинения на Георгиева, каза Лазаров.

Александра беше обявена за издирване в четвъртък следобед, като се появиха и съмнения за отвличане, с цел откуп, заради лихварския бизнес на Веселин Тодоров.

„Има повдигнато обвинение за убийство, а доказателствата ги определя прокуратурата. Това е органът, който преценява има ли или няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение. Ние каквото трябва сме направили, може би не в сроковете, в които ни се искаше на нас и това, което искаше обществото", заяви главният комисар на МВР Светлозар Лазаров.

Детето е намерено мъртво в таванско помещение в петък вечерта. Ателието е било обитавано от Атанаска Георгиева, все още не са известни мотивите й да убие детето: „Доколкото ми е известно се касае за таванско ателие, което се намира над жилището, където всъщност е живяло убитото момиченце и нейните родители".