/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 11 декември
Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за декември.

През нощта валежите в западната половина от страната ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Над източната ще е облачно със слаби превалявания от дъжд, в крайните североизточни райони и в Странджа-Сакар - от сняг.

Няма да има сняг за Коледа, прогнозира климатолог
 
Утре значителна ще се задържи облачността над източните и планинските райони. Дъжд ще вали по морското крайбрежие, а слаб сняг ще има главно в Североизточна България и в планините. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, максималните - между 2 и 7 градуса.
 
В планините облачността ще е значителна със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

Ледената красота на зимата (СНИМКИ)

По Черноморието ще е предимно облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Максимална температури на въздуха 5-8 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ