ГЕРБ внесе пореден вот на недоверие
ГЕРБ внесе пореден вот на недоверие / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ГЕРБ внесе пореден вот на недоверие
72411
ГЕРБ внесе пореден вот на недоверие
  • ГЕРБ внесе пореден вот на недоверие

От ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента обещания от миналата седмица вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Това е четвъртият вот на недоверие, внасян от опозицията. Този път вотът е посветен на сектор „Енергетика".

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев подчерта, че са изпълнили обещанието си да внесат вота въпреки всички пречки от страна на управляващите:

„Ние сме твърдо на мнението, че българското общество трябва да разбере какво е състоянието на сектора, а то не е тайна, че е пред колапс. Българското общество трябва много точно да знае, че изкуственото задържане на цената на тока ще доведе или до шоково поскъпване веднага след изборите, или до вземането на нови заеми, което означава пак понасяне на тежестта от потребителите. Това е възможност и за един европейски дебат, тъй като в мотивите сме посочили, че по проекта „Южен поток" има нарушаване на европейското законодателство, във връзка с което има и стартирани три процедури. Всичкото това искаме да се разбере от българското общество и сме с надеждата, макар че надеждата е последното, което губи човек, че управляващите ще допуснат такъв дебат".

От опозицията са внесли в деловодството на Народното събрание и искане за извънредно заседание на парламента през следващата седмица. Според правилника председателят на Народното събрание трябва да свика заседание за провеждане на дебатите по вота не по-рано от три дни и не по-късно от седем дни след внасянето му. 24 часа след закриването на дебатите е и самото гласуване на вота.

Според Таско Ерменков от БСП обвиненията на ГЕРБ в случая са на принципа "Крадецът вика: Дръжте крадеца".

„Мога да ги коментирам така - напънала се планината и родила мишка. Това е единият ми коментар. Другият ми коментар е, че си вкараха поредния автогол, който по красота надминава голът на Иван Вуцов от 66-та година. Автоголът на Световното първенство по футбол в Лондон", коментира Ерменков.

Автоголът на Иван Вуцов е сред най-известните автоголове в историята на футбола. На световното първенство в Англия Вуцов бележи автогол с летящ плонж в мача с португалците.

ГЕРБ внесе пореден вот на недоверие
netinfo