ГЕРБ: Управляващата коалиция е стабилна
ГЕРБ: Управляващата коалиция е стабилна / снимка: БГНЕС

За нас от ГЕРБ управляващата коалиция е стабилна и, ако някой се опитва изкуствено да разклаща доверието в нея, то следствието ще е като след буря в чаша вода, заяви в декларация от парламентарната трибуна от името на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Кабинетът е тотално нестабилен, смята Местан

Тя отчете в края на парламентарната сесия, че управляващото парламентарно мнозинство е реализирало максимално голяма част от заложените законодателни дейности, а с приемането на държавния бюджет нормалното и спокойно функциониране на всички сектори в страната е гарантирано и осигурено.

Най-голямата стъпка, която оценяваме като положителна и истинска реформа, е постигането на историческия политически консенсус и осигуряване на максимално парламентарно мнозинство за приемане на промените в конституцията, каза Караянчева.

Борисов: Ще си дам здравето за стабилността на България

В декларацията се посочва, че управлението има ясно формулирани цели и приоритети, че правителството на премиера Бойко Борисов е възстановило доверието на европейските и световните партньори и че реформите на управляващото мнозинство и правителството са необратими.

Икономиката бележи три процента ръст, със събраните повече пари правителството успя да раздаде коледни и великденски добавки на пенсионерите, заявяват от ПГ на ГЕРБ. Те отчитат като успех на премиера и неговия екип и размразяването на всички спрени европейски програми за България и отбелязват, че успешно се изпълнява програмата за саниране.

Цветанов към РБ: ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор

На този фон ние, партиите от управляващото парламентарно мнозинство, сме длъжни да продължим да гарантираме подкрепа и стабилност на правителството, се посочва в декларацията. Партия ГЕРБ е категорична в решимостта си да прави реформи, но не реформи на всяка цена, а обмислени, почиващи върху дебат и реална парламентарна подкрепа и в услуга на обществото, гарантиращи резултати в дългосрочен план, заявяват още от ПГ на ГЕРБ.

Те декларират, че реформата в съдебната власт ще продължи. Ние от ГЕРБ държим на това и, ако някой твърди обратното, той манипулира, заяви Караянчева и допълни, че гаранциите за това са предстоящите промени в Закона за съдебната власт и процесуалните закони.

Източник: БТА