Георги Първанов очаква сериозна дискусия в БСП по темите, които хората поставят
Георги Първанов очаква сериозна дискусия в БСП по темите, които хората поставят / снимка: БГНЕС

Очаквам сериозна дискусия по темите, които хората поставят, каза Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.) пред журналисти преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП. На пленума се очаква лидерът на БСП Сергей Станишев и ръководството на партията да поискат вот на доверие.

Попитан за тази процедура, която я нямало в устава на партията, Първанов коментира, че журналистите са по-грамотни уставно и организационно от някои хора в ръководството.

На въпрос дали чрез вота на доверие се търси морална подкрепа, той каза, че моралната подкрепа се вижда всеки ден на улицата. Румен Петков смята, че решението за свикване на конгреса на БСП е наложително. „Очаквам Изпълнителното бюро да прояви разум и то да инициира конгрес, иначе само ще натискаме столовете”, коментира той, влизайки в централата на партията, съобщи БТА.

Председателят на Младежкото обединение в БСП, депутатът Явор Гечев коментира, че реформите в ръководството на партията в момента не са най-доброто нещо. Имаме грижи в държавата и отговорности като политическа партия, посочи той. Един човек, който активно се занимава с политика, първо мисли за държавата си, тогава за партията си, каза Гечев.