ГДБОП разкри организирана престъпна група за фалшиви документи
ГДБОП разкри организирана престъпна група за фалшиви документи / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Служители на ГДБОП, със съдействието на Областната дирекция на МВР в Пловдив и под ръководството на прокуратурата, проведоха полицейска операция на територията на градовете Пловдив и Бургас, с цел документиране на престъпления, свързани със съставяне и разпространение на фалшиви документи за самоличност и други удостоверителни документи. Това съобщи пресцентърът на МВР.

В хода на действията по разследването в ресторант в Пловдив е задържан 50-годишен мъж. Той е с множество съдебни и криминални регистрации за изготвяне на фалшиви пари и документи и за сформиране и ръководене на организирана престъпна група. При извършения му обиск са открити и иззети мобилни телефони, карти, паспортни снимки на двама мъже. На адреса в Пловдив, обитаван от задържания и от 28-годишен мъж, също с криминални и съдебни регистрации за разпространение на наркотични вещества и участие в организирана престъпна група, са иззети 2 ламинатора, фолио, принтер.

Действия по разследването са извършени и в апартамент, намиращ се в ж.к "Тракия" в Пловдив, обитаван от 41-годишен мъж, също с много криминални и съдебни регистрации. Оттам са намерени и иззети техника и консумативи , имащи отношение към престъпната дейност.

В хода на операцията е проверен и адрес в Свети Влас, община Несебър - комплекс "Манастира", откъдето са намерени и иззети други доказателства.

Продължават процесуалните действия на няколко адреса на територията на Пловдив и спрямо други хора, съпричастни към престъпната дейност на задържаните, под наблюдението и ръководството на районната прокуратура.

На територията на Троян е проведена полицейска операция, свързана с интелектуалната собственост от служители на сектор БОП - Ловеч, съвместно с представители на "Арсис Консултинг" ЕООД гр. София (в качеството на правопритежатели на защитени търговски марки).

В хода на действията по разследването е извършена проверка на два магазина в Троян. В тях е установено наличието на имитации на стоки, носещи запазени търговски марки.