/ БГНЕС
Очаква се депутатите да разгледат на второ четене законопроект за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите, внесен от Министерския съвет. 

Проектопрограмата включва и проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България", както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта "Турски поток" на територията на България. Проекторешението е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). 

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене изменения в Закона за железопътния транспорт и в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на България и Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) относно подновяване определянето на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа (РЦОНКН) като център от категория 2 под егидата на ЮНЕСКО в София, подписано на 11 ноември 2023 година.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Саня Петкова, БТА