Етем за Янев: Циркаджийски начин за привличане на внимание
Етем за Янев: Циркаджийски начин за привличане на внимание / DarikNews, Даниела Ковачева

Циркаджийски начин за привличане на внимание нарече министърът на извънредните ситуации Емел Етем изказванията на депутата Яне Янев относно Гърмен. Тя бе на посещение в Кричим, където откри джамия и църква, ремонтирани с пари за бедствия. Не мога да приема опита на политици, които са се пръкнали вчера незнайно откъде, да  разиграват етнически скандали и да застрашават етническото равновесие в страната, каза Етем. Тя окачестви поведението на Яне Янев като характерно за 90-те години на миналия век.

 

В национален мащаб през миналата година 54 църкви и 17 джамии са получили близо 5 млн. за обновяване, каза вицепремиерът Емел Етем. В Пловдивска област са отпуснати 1, 2 млн. лева за спешни ремонти на 86 обекта, пострадали от наводнения, торнадо и други бедствия.

 

Двата молитвени храма, които Емел Етем откри в Кричим, бяха възстановени през септември миналата година с 90 000 лева за църквата „Св. Св. Козма и Дамян” и  86 000 за джамията. С парите е направена хидроизолация на протеклите след наводнението през 2007 г. покриви на мюсюлманския и на християнския храмове. Те са боядисани, направени са и нови отводнителни и гръмоотводни системи. Със 17 000 лева по същия проект е ремонтиран и покривът на единственото средно училище в Кричим „Петко Рачов Славейков”.

 

Други новини от Пловдив