Ексхумират труп на убит адвокат
Ексхумират труп на убит адвокат / netinfo

Разпоредено е ексхумиране на трупа на адвоката на бившия главен мюфтия Недим Генджев – съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов. Срещу трима младежи от Силистренско са повдигнати обвинения за убийството на Яфес Мемишев, единият е непълнолетен – каза директорът на ОД ”Полиция” Кръстю Сотиров.

Двама от заподозрените за убийството на 50-годишния Яфес Мемишев са задържани за 72 часа. Окръжна прокуратура ще поиска замяна на мярката в постоянно задържане, третият е непълнолетен – на 17 г., той няма да бъде арестуван. И срещу тримата е повдигнато обвинение за извършване на убийството.

Според първоначалния оглед по тялото на убития в апартамента му в Разград не са установени следи от насилие, съдебният лекар обявил като причина за смъртта инфаркт. По-късно полицаите започнали разследване заради факта, че от апартамента в Разград имало липсващи вещи, бил разхвърлян, не е открит и служебният джип на Мемишев, който бил сътрудник към фондация, чието име от прокуратурата не уточниха.

По разпореждане на държавното обвинение ще бъде извършена ексхумация на тялото, погребано в родното село на адвоката на бившия главен мюфтия Недим Генджев Старо селище. Когато съседка е намерила трупа в събота, той бил в напреднала фаза на разлагане.

От полицията и прокуратурата не съобщиха мотивите за престъплението, нито дали някой от тримата заподозрени е направил признания. Мемишев е излежал присъда за педофилия – уточниха още от прокуратурата.