Един от най-близките приятели на Доган – бизнесменът Димитър Тадаръков коментира пред NOVA, че Доган живее скромно в хотел с две звезди на морето.

ДПС: Доган не е и никога не е бил консултант на проекта “Цанков камък”!


"Хотелът, където почива е с две звезди. Намира се между Бургас и Созопол. Той по принцип е скромен човек. Крайно време е българският народ да разбере, че този българин, който обича България повече от много българи, е изключително скромен човек.", обясни Тадаръков.

Доган: Не се занимавайте с мен, гледайте държавата

Името на Ахмед Доган се появи през изминалата седмица – че щял да бъде арестуван, припомни се хонорарът му от милион и половина лева за „Цанков камък”. А Доган отговори: „Не се занимавайте с мен!”.

ГЕРБ подаде сигнал за източване на пари по хидропроекта. А Борисов заяви, че някой иска да му пришие Пеевски, за да може ДПС да управляват с БСП. Междувременно прокуратурата и ДАНС отнеха допуска до класифицирана информация на член на бюрото за контрол на СРС-тата на наказателния адвокат Георги Гатев - от квотата на ДПС. Шефът на бюрото пък заяви, че това се прави от хора с тоталитарно мислене.

Борисов: Ако за всяка глупост на БСП и ДПС ги съдим, съдилищата ще работят непрекъснато

Имат ли всички тези събития един и същ генезис? Има ли конфликт вътре в ДПС – между Доган и Пеевски?

„Когато съм бил на срещи с Доган, той е един перфектен организатор. Когато той кани някого на среща, не кани други хора. Когато аз съм бил там, не съм се срещал с Делян Пеевски. Те може да са се срещали по друго време. Доган разполага със своето си време. Той има право на всякакъв вид срещи. Не съм в ДПС, за да ви кажа дали има напрежение или не”, коментира Димитър Тадаръков.

На въпрос „Иска ли някой в момента в България да наложи диктатура?”, Димитър Тадаръков отвърна: „Дано да не се получи. Сто на сто много хора желаят това. Това са изключително силни хора”.
nova.bg