Един човек е загинал при пътен инцидент през изминалото денонощие
Един човек е загинал при пътен инцидент през изминалото денонощие / снимка: БГНЕС, архив

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки пътни произшествия с един загинал и 33-ма ранени, съобщават от КАТ „Пътна полиция”. За района на София са станали 134 леки и три тежки пътни инцидента с трима ранени.

Пътните настилки са предимно мокри, информира Агенция „Пътна инфраструктура”. Магистралите „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са мокри.

По магистрала „Хемус” във връзка с рехабилитация на естакада „Девня” при км 398 до 15 юни се въвежда временна организация на движението при извършване на строително-монтажните работи в южното платно. Движението се осъществява двупосочно в северното платно.

В тунел „Топли дол” ще се извършват ремонтни дейности в работните дни от седмицата, като движението на коли ще бъде ограничавано за една от лентите за движение и пренасочвано в съседната.

По магистрала „Струма” заради изграждането на пътен участък Марикостиново - Кулата, ще бъде забранено преминаването на коли, като са организирани обходни маршрути.

Проходите Златишки и Върбишки са затворени за всички коли, а Дюлински - за товарни автомобили. Сред районите с опасност от падащи камъни са Искърско и Кресненско дефилета.