Две от задържаните за убийството на Алекс жени са освободени
Две от задържаните за убийството на Алекс жени са освободени / снимка: БГНЕС

Атанаска Георгиева е единствената задържана за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, съобщи административният ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас Калина Чапкънова.

Момиченцето беше открито мъртво около 19.00 ч. на 11 април в таванското помещение на кооперацията, в която семейството му живее.

Ден след като бащата на Александра, бизнесменът Веселин Тодоров подаде сигнал, че детето не се е прибрало от училище, бяха задържани други две жени. След претърсване на семeен хотел „Лагун” в Поморие на 11 април, бяха разпитани съпругата на собственика Венелин Тошков - Северина, и тъща му Светлана, но срещу тях обвинения не са повдигнати. Установено е, че двете жени и задържаната Атанаска са се познавали.

Според официалната информация от МВР на Атанаска Георгиева са повдигнати обвинения за умишлено убийство. Тя е наемател на таванското помещение, в което откриха Александра. Процесуално-следствените действия продължават.

По непотвърдена информация момиченцето е открито задушено. Все още няма данни от аутопсията. Патоанатомът приел тялото в съдебна медицина в МБАЛ-Бургас д-р Косьо Янков, отказа коментар и поясни, че официална информация за причините за смъртта на детето ще бъде оповестена по-късно днес.

7-годишната Александра Тодорова
беше в неизвестност от 16.00 ч. на 10 април.
На 11 април следобед Окръжна прокуратура-Бургас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличане.

Бащата Веселин Тодоров е известен в Поморие като лихвар. През 2010 г. Тодоров, заедно с най-голямото от трите си деца - Методий, и още двама души бяха арестувани по обвинение в лихварство. Тогава комисията Кушлев запорира имущество за 3 млн. лв. на Германеца.

Други новини от Бургас