ДПС няма да се занимава с Мюмюн, не бил от сой
ДПС няма да се занимава с Мюмюн, не бил от сой / Sofia Photo Agency
ДПС няма да предприема действия срещу лидера на Националния защитен център "Справедливост" Сезгин Мюмюн, заради разпространената информация, че движението е финансирало партия „Атака”. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ДПС Касим Дал. Въпросът не е бил тема на днешното заседание на ръководството на партията.

Запитан дали партията ще съди Сезгин Мюмюн, който разпространи в медиите докладна с оспорвана автентичност, Касим Дал заяви, че ДПС няма да се занимава с този човек. За нас Сезгин Мюмюн е много ясен – лично аз предупредих нашите „приятели” от ГЕРБ, че човек като си взема и куче, трябва да гледа да е от сой, каза Дал.

След заседанието на ръководството на ПГ на ДПС другият заместник-председател на партията Лютви Местан заяви, че истинската цел на вота на недоверие срещу правителството е да предизвика дестабилизация в управляващата коалиция. Местан заяви категорично, че всички 34 депутати на движението ще гласуват срещу вота, защото това правителство според ДПС имало ресурса да предложи и да реализира адекватна политика в сферата на здравеопазването.

Вносителите на вота – дясната опозиция и „Атака”, не могат да предложат алтернатива, коментира Местан и добави, че другата преследвана цел е предизборно авторите вота да извлекат дивиденти. Правителството не само ще оцелее – управляващото мнозинство ще подчертае стабилността на кабинета, категорични са в ДПС.