На този етап от ДПС клонят към подкрепа на кабинета „Габровски“. Това заяви пред журналисти председателят на партията Мустафа Карадайъ след заседанието на Централното оперативно бюро.

"Ние по-скоро ще подкрепим кабинета "Габровски", но все пак зависи и от програмата, и от начина, по който ще се представят, защото ние досега сме имали само една среща с кандидата Габровски и да видим какво и как ще представят", обясни Карадайъ. 

"Какво възнамерява да прави това правителство е много важно, именно от тази гледна точка бихме подкрепили правителство, иначе няма нищо на всяка цена", коментира председателят на ДПС.

"В момента ние правим големи компромиси за подкрепата на това правителство, но евентуално утре в дебата ще изложим и нашите аргументи", каза още Мустафа Карадайъ.

Според публикуваната проектопрограма на парламента за тази седмица, утре Народното събрание ще обсъди и гласува кандидатурата на Николай Габровски за министър-председател и предложената от него структура и състав на Министерския съвет.

В понеделник кандидатът за министър-председател, посочен от ПГ на ГЕРБ-СДС, Николай Габровски върна на президента Румен Радев изпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. По-късно през деня държавният глава издаде указ с предложение до 48-ото Народното събрание да гласува кандидата за премиер, излъчен от ПГ на ГЕРБ-СДС.

По темата