Дни след първия сняг, на места в страната влаковете не се движат
Дни след първия сняг, на места в страната влаковете не се движат / снимка: БГНЕС
Дни след първия сняг, на места в страната влаковете не се движат
75842
Дни след първия сняг, на места в страната влаковете не се движат
  • Дни след първия сняг, на места в страната влаковете не се движат

Все още е прекъснато влаковото движение в участъците Самуил - Разград, Габрово - Царева ливада и Димитровград - Хасково. В тези райони са нанесени сериозни поражения, които ще бъдат отстранени през следващите дни. В пострадалите участъци пътниците се превозват с автобуси, а влаковете се движат със закъснение.

„Тежка беше обстановката събота и неделя. Имахме проблеми през Балкана, по 4-та линия от Велико Търново до Кръстец. Другият участък, който разчистваме, е Самуил - Разград. От днес започнахме да пробиваме и в участъка Габрово - Царева ливада. Димитровград – Хасково също е прекъснато движението. Там се чака водата да се оттече, за да може да се направи качествен ремонт и да се пусне движението.  Затова този учатък ще го забавим няколко дни”, обясни главният ревизор по безопасността в Национална компания железопътна инфраструктура Бисер Минчев.

„Пътниците по 9-та линия, Русенската, се транспортират с автобуси между Каспичан и Русе. Другото транспортиране с автобуси е Димитровград - Хасково и Габрово - Царева ливада”, обясни той.

Републиканската пътна мрежа е разчистена, като на почти всички места отпадат въведените ограничения от последните дни. Проходът Петрохан вече е отворен за движение и за тежкотоварни автомобили, като не е препоръчително минаването на превозни средства над 10 тона.

Очаква се до края на седмицата Петрохан да бъде официално затворен за тежкотоварни автомобили през зимния сезон. Затворен е проходът Троян Кърнаре, а на пътя Бургас - Средец е позволено движението на превозни средства до 5 тона.