Димитров: Проектът „Белене е непосредствен риск за финансовата стабилност
Димитров: Проектът „Белене е непосредствен риск за финансовата стабилност / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Димитров: Проектът „Белене" е непосредствен риск за финансовата стабилност
60868
Димитров: Проектът „Белене" е непосредствен риск за финансовата стабилност
  • Димитров: Проектът „Белене" е непосредствен риск за финансовата стабилност

Дори и този парламент да потвърди отново решението за спиране на проекта „Белене", следващо правителство може да вземе друга позиция. Това предупреди в интервю за Дарик председателят на парламентарната икономическа комисия Мартин Димитров. Затова и той призова основните политически сили да заявят още сега каква ще бъде позицията им за „Белене" след парламентарните избори

За Мартин Димитров проектът Белене е непосредствен риск за финансовата стабилност. „22 млрд. лева ще фалират българската държава в кратки срокове. И за мен това, което беше постигнато в момента, е избягване на катастрофата. Човек, като успее да избегне една катастрофа, се радва след това. Ако говорим за някаква победа и родост, дотолкова съм радостен и се чувствам добре днес. Но също така се притеснявам, че хубаво се измъкнахме сухи от водата, но идват следващите парламентарни избори и слушате Станишев, Първанов, те си готвят една коалиция и една от първите им задачи, говорят си открито и го признават, ще бъде връщане на проекта „Белене", каза той.

Мартин Димитров допълни, че Синята коалиция и съюз „Единство" ще внесат искане за проекторешение парламентът да се произнесе следващата седмица и да потвърди решението за спиране на проекта „Белене". Решението касае 41-вого НС и това правителство, каза Димитров. По думите му утре, ако дойде друго правителство, може да прави нещата както намери за добре. „Затова за мен е много важно всички да се определят и ГЕРБ да кажат освен че сега казват „не", какво биха казали след следващите избори. Редно е и партията на Кунева да се определи, защото твърде дълго време заемат удобната позиция ни така, ни така. "