/ БГНЕС, архив
"Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм. Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента". Това написа във Facebook профила си съпругата на държавния глава Десислава Радева след обвиненията срещу нея, че ползва държавна охрана.

Държавна тайна е дали НСО пази първата дама

В поста си тя уточнява, че не командва президента, нито му казва как да управлява държавата.

"Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като "генерал Деси" е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент", написа още Радева.


"Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента", пише още съпругата на президента.
 
Новата първа дама: Доброто побеждава не само в приказките

"Не съм разпореждала ремонти във вила "Калина", нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом", посочва тя.

В добавка Радева публикува песента на R.E.M. Everybody Hurts.
 

БГНЕС, архив