Десислава Атанасова и Татяна Буруджиева заформиха нов конфликт
Десислава Атанасова и Татяна Буруджиева заформиха нов конфликт / снимка: NovaNews.bg

„МВР не се справя. Това, че само една от 10 автомобилни кражби е разкрита, говори достатъчно", коментира в предаването „Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Думите й стъпиха на поискания вчера от парламентарната опозиция трети вот на недоверие в правителството на Пламен Орешарски, този път за работата му в сектор „сигурност".

„Факт е, че има провал в справянето с бежанската вълна, факт е, че има провал изобщо в системата за сигурност и законодателството се прекроява така, че да устрои една личност", продължи с критиките към управляващите Атанасова. Според бившия здравен министър от кабинета „Борисов", въпреки заявките за промяна в цялото законодателство в сферата на сигурността, това не се е случило. „Правят се промени в законите, например този за ДАНС, от хора като г-н Бисеров", припомни Десислава Атанасова в подкрепа на твърденията си.

„От 25 години наблюдавам българския политически живот и за първи път има такъв тепегьозлък (от тур. безочливост, безсрамие, бел. ред.)", отвърна на атаките народният представител от Коалиция за България Татяна Буруджиева. „Да изразходиш всички пари, дадени за бежанците, а в същото време да няма осигурено едно място за бежанец. Когато не си направил нищо за тях, когато нищо не си направил за укрепването на органите за сигурност и ред, а обратното...", посочи тя „тежкото наследство от г-н Цветанов" и бившите властимащи.

Буруджиева коментира темата, която управляващите изведоха на дневен ред вчера, след като вече бяха обявили за свой приоритет - битовата престъпност. По думите й огромният проблем с нея е заради липсата на адекватни наказания и затова Наказателният кодекс трябва да се промени.

Източник: NovaNews.bg