Десетки в Симеоновград се включиха в автошествието срещу шофьори-убийци
Десетки в Симеоновград се включиха в автошествието срещу шофьори-убийци / снимки: DarikNews.bg, Симеоновград
Десетки в Симеоновград се включиха в автошествието срещу шофьори-убийци
58814
Десетки в Симеоновград се включиха в автошествието срещу шофьори-убийци
  • Десетки в Симеоновград се включиха в автошествието срещу шофьори-убийци

Десетки се включиха с колите си в протестното автошествие, което организираха днес в Симеоновград по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия родителите и близките на шестимата младежи, които загинаха при трагичната катастрофа на Великден през 2011 г.

Плакати с надпис „Спазвай правилата! Не ставай убиец!” и „Намали скоростта. Не разбивай мечтите си на асфалта” бяха поставени на автомобилите, участници в шествието, в което се включи и кметът на града Пейчо Стайков.

Така Симеоновград се присъединява към националния протест срещу шофьори, които не спазват ограничения на скоростта, който се провежда също във Варна, София, Бургас, Плевен, Раднево, Севлиево, Пловдив, Русе и Петрич, коментира Славка Георгиева, която в нощта на Черния Великден изгуби единственото си дете. Пред дома й в Симеоновград завърши днес автошествието с минута мълчание в памет на жертвите от катастрофи. Това е мястото, където в нощта на Великден през 2011 г. загинаха шестимата младежи, тръгнали за църква и пометени от автомобил на тротоара.

Десетки в Симеоновград се включиха в автошествието срещу шофьориубийци
netinfo


Окръжният съд в Хасково даде присъда от 12 години затвор на шофиралия пиян Данаил Георгиев и 10 години за братовчед му Живко Желев, за когото се твърди, че е дал ключовете от автомобила си. И двамата обжалват наказанията си пред пловдивския Апелативен съд, който на 30 октомври назначи нова съдебномедицинска и комплексна автотехническа експертиза.

Кметът на Симеоновград Пейчо Стайков и участници в шествието чуйте в аудиофайла