Депутатът от ГЕРБ Николай Коцев иска да напусне парламента
Депутатът от ГЕРБ Николай Коцев иска да напусне парламента / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Депутат от ГЕРБ иска да напусне парламента
51196
Депутат от ГЕРБ иска да напусне парламента
  • Депутат от ГЕРБ иска да напусне парламента

Народният представител на ГЕРБ от Враца и областен ръководител на партията Николай Коцев обяви, че иска да напусне парламента.

Невъзможността да съвместява и двете дейности така, както смята, че би трябвало, са причина за решението му.

"За да върши една работа, човек трябва да е изцяло отдаден на нея", обясни Коцев и допълни: "Бях изправен пред дилемата кое от двете неща да правя и стигнах до заключението, че човек е най-добре там, където тежи на мястото си и затова проведох разговор със секретаря на парламентарната група Красимир Велчев, след това с г-н Борисов, след това с г-н Цветанов. Обясних им ситуацията във Враца. Г-н Борисов ми отговори, че след командировката, на която е в чужбина, ще ми даде отговор, но това е моето категорично желание. Бях направил един анализ за пред него, посочих му ситуацията във Враца, в областта и смятам, че донякъде съм го убедил. Смятам категорично, че не съм се родил да бъда депутат, моята цел, ако съм влязъл в политиката, моята цел е да се интересувам от Враца, от областта", призна Николай Коцев.

За да върши една работа, човек трябва да е изцяло отдаден на нея

- Николай Коцев, депутат от ГЕРБ

Минути след пресконференцията на депутата от ръководството на партията излязоха със становище, че са разгледали мотивите за решението му и ще уважат молбата му.

Освен това те поясниха, че Николай Коцев е от най-често отсъстващите депутати заради работата му в региона. Наскоро му били казали да избере дали ще работи в парламента, или в областта и той изразил намерение да напусне Народното събрание.

Във Врачанско е позициониран основно и бизнесът на Коцев.

Ако молбота на Николай Коцев бъде приета, на негово място трябва да влезе следващият в листата на ГЕРБ - банкерът от Оряхово Мирослав Маринов.

Коцев е първият народен представител от това Народно събрание, който иска да напусне парламента доброволно.