Депутатът Красимир Стефанов напуска парламента
Депутатът Красимир Стефанов напуска парламента / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Депутатът Красимир Стефанов напуска парламента
73535
Депутатът Красимир Стефанов напуска парламента
  • Депутатът Красимир Стефанов напуска парламента

Независимият депутат Красимир Стефанов напуска парламента. Пред Дарик бившият ръководител на Националната агенция за приходите заяви, че прави този ход, защото иска да остане „експерт, равно отдалечен от всички политически сили".

Стефанов стана депутат от листата на ГЕРБ в Хасково, но след това напусна парламентарната група. Тогава мотивът на Стефанов бе, че „като независим нещо може би ще започне да зависи от него".

Въпреки че вече е ясно, че парламентът ще бъде разпуснат на 6 август, а и от момента на напускането на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Стефанов не е ходил на работа в Народното събрание, днес е подал заявление за напускане: „С този акт на напускане искам тотално да се разгранича от политиката, ако може да се нарече политика това, което се случва в България. Много съм разочарован от това, което видях за година половина - политиканстване и интриги. С действията си, месец преди разпускането на парламента, искам да се запазя като експерт, равноотдалечен от всички. И ако някой ден има нужда от моята експертиза, на драго сърце бих помогнал".

Запитан дали в момента прилага своята експертиза за ББЦ, Стефанов отговори: „Не, с Бареков сме близки, тъй като той е кръстник на най-малкото ми дете и винаги може да разчита на моята експертиза, както той, така и всички останали".

Оценката му за изминалите година и половина, в които бе депутат, а не ръководител на приходната агенция: „Това, което мога да кажа, че в тази тежка ситуация и при този тежък план, специално говоря за колегите от НАП, полагат всички усилия и смятам, че те ще изпълнят заложения от тях план. Притеснявам за изпълнението на плана по отношение на Агенция „Митници". Знам, че там дупката към момента в акцизите е близо 400 млн. лева".

Той определи като грешка идеята за обединението на двете структури, тъй като ще се получи мегаагенция, която ще бъде много трудна за управление.

Стефанов изрази надежда отново да има възможност да работи в изпълнителната власт, а сега възнамерява да се занимава с консултантска дейност.