/ Dariknews.bg, архив
Районната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт срещу кмета на Трън Станислав Николов за причиняване на тежка телесна повреда на дете, след като го е блъснал с автомобила си. Случаят е от преди близо година и половина.

Как "дете блъсна джип" и защо свидетелите на случая получили амнезия? (ВИДЕО)

На 13 ноември 2015 година, около 07.45 часа Станислав Николов е управлявал автомобила си “Фолксваген Туарег” в Трън. Достигайки близо до сградата на СОУ „Гео Милев“ в града, Николов преминал край пътен знак „Деца“, отклонил се вляво и спрял в зоната на кръстовище. Там изчакал синът му да слезе, след което продължил пътя си. По това време на същата улица, но в обратна посока, се движел училищен автобус. Шофьорът на автобуса счел, че автомобила на Николов пречи на влизането му в училищния двор и спрял. В този момент 6-годишното дете пресичало улицата, минавайки на около 2 метра зад училищния автобус. Станислав Николов вече се движел със скорост от 25 км/ч, което му попречило да реагира своевременно и блъснал детето

Заради катастрофата детето остава без далак, а при удара са му нанесени и множество средни телесни повреди.

Кметът на Трън разказа своята версия за блъснатото дете (ВИДЕО)

Станислав Николов е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Първоначално разследването се е ръководело от Районната прокуратура в Трън. Месеци по-късно обаче случаят предизвика скандал, след като журналистическо разследване показа, че според протоколите в полицията малкият Ивайло не бил блъснат, а се е блъснал сам в джипа и така си е причинил средна телесна повреда.

Цацаров даде на прокуратурата в Перник катастрофата с кмета на Трън

По повод публикациите в медиите за необективност в действията на разследващите органи главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването по делото да се проведе в район, различен от този на местната прокуратура. Затова ръководството и надзора върху разследването осъществяват от прокуратурата в Перник.