Дадоха ход на делото срещу Маргините
Дадоха ход на делото срещу Маргините / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Дадоха ход на делото срещу Маргините
23376
Дадоха ход на делото срещу Маргините
  • Дадоха ход на делото срещу Маргините

Болният от исхемична болест на сърцето Иво Карагеоргиев, станал причина за многобройни отлагания на процеса срещу Красимир и Николай Маринови, се яви в съдебната зала. Съдът даде ход на делото въпреки претенциите на защитата на Карагеоргиев.

Нито един от петимата експерти, запитани да изготвят медицинска експертиза на подсъдимия Карагеоргиев, не се е съгласил да определи здравословното състояние на сочения за сърдечно болен. Отсъствието на Карагеоргиев стана причина да не бъде даден ход на делото засега. Изпратено е и писмо до здравния министър Божидар Нанев с молба за оказване на съдействие при набирането на експерти.

От призованите за днес 13 свидетели, съдът разпита единствения явил се Румен Николов - Пашата. Той посочи, че се е разделил с добри отношения с бившия си съдружник Красимир Маринов - Големия Маргин. Карагеоргиев отказа коментар относно здравословното си състояние.

Заедно с Бисер Илиев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Веселин Тошев, Маргините се обвинени в подготовката на убийството на финансиста Никола Дамянов, генерал Любен Гоцев и Иван Тодоров - Доктора. Процесът продължава на 9 декември.