Д. Манолов: Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха
Д. Манолов: Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха / снимка: БГНЕС, архив
Д. Манолов: Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха
75878
Д. Манолов: Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха
Д. Манолов: Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха
  • Д. Манолов: Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха
  • Д. Манолов: Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха

Политиците сега жънат плодовете на това, което сами посяха с противопоставянето помежду си и сатанизирането на понятия като „коалиция" и „експертен кабинет". Това коментира в интервю за Дарик вицепрезидентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

Преди дни синдикати и работодатели за пореден път излязоха с обща позиция, в която поискаха съставянето на стабилно правителство и спешни мерки за финансова стабилност.

Според Димитър Манолов една трайна политическа стабилност и дълъг мандат на бъдещото правителство ще е най-добър вариант за страната, но подобен хоризонт е трудно да се очаква на фона на водените от политиците разговори.

„Отдавна духът е изпуснат от бутилката и прибирането му обратно няма да е лесна работа. Още повече, че политиците жънат плодовете на семената, които сами посяха. Това противопоставяне между тях, дори сега малко изглежда като ирония на съдбата - сатанизираха се коалиции. Стана мръсна дума първо тройна, после двойна коалиция. После експертен кабинет стана неприемливо понятие. Сега, като ги гледам, те май нямат никакви други възможности и то точно тези, които сатанизираха тези понятия", заяви Манолов и добави:

„Това с дефицита би могло да не е чак толкова голяма драма. Лошото е, че ние нямаме мярка. Тук имаме работа с едни хора, които когато им се предостави възможност да направят нещо с едни пари, започват да искат тези пари да са още повече и там няма спирка. От там нататък ще стане страшно, защото това сме го живели в България. За съжаление това интерферира и с кризата в КТБ, защото за съжаление твърде мощни и силни хора си представят решението на проблема чрез допълнително разходване на публичен ресурс. Нещата някак си се насложиха. Става въпрос, че са политически. Дали ще се намери някой, който да спре мераците на тези, които искат да приключат КТБ по съответния ред, които и законопроекти внасят за втори път, ако няма да сбъркам".

По думите му БНБ е тотално дискредитирана: „Това не е одиторски доклад. Одиторски доклад имаше направен от една фирма - беше направен през юни. Този одитен доклад показа съвсем различни неща от този анализ, който се прави сега. Извън съмнение е фактът, че проточването на решаването на казуса вече предопределя и решението. Единственият капитал на всяка една банка е доверието. Разрушиш ли това доверие, ще съсипеш която си поискаш банка".