Цветанов за лекарите: Действията ни бяха оправдани с оглед на СРС-та
Цветанов за лекарите: Действията ни бяха оправдани с оглед на СРС-та / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Цветанов за лекарите: Действията ни бяха оправдани с оглед на СРС-тата
36458
Цветанов за лекарите: Действията ни бяха оправдани с оглед на СРС-тата
  • Цветанов за лекарите: Действията ни бяха оправдани с оглед на СРС-тата

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че действията на полицията и прокуратурата са били оправдани с оглед на СРС-тата по случая с лекарите от Горна Оряховица. По-рано стана ясно, че заключението на експертите е, че бебето е било мъртвородено, а не е починало вследствие на лекарска грешка.

Цветанов не каза, че ще се извини за прибързаните си действия по случая, както настояват депутатите от левицата. По думите на министъра това са били единствените адекватни действия с оглед на тайното подслушване на докторите.

Цветанов каза още: „Всички български граждани станаха свидетели на пряката реч по проведените разговори между докторите, като паралелно с това се видя какви са действията на докторите при раждането на дете, като към началото на проведените разговори се говори за жив плод, а след 17-20 часа вече се говори как да бъдат неглежирани и как да бъдат манипулирани действията на докторите. При това, което имахме като резултат от прилаганите специални разузнавателни средства, на нас не ни оставаше нищо друго, освен да направим това, което предприехме като действия под ръковдството на прокуратурата. В момента от експертизата излизат много въпросителни, които предполагам, че ще бъдат задавани допълнително, за да се стигне до истината. Аз не бих искал да коментирам експертиза, защото тя трябва да бъде направена от доктори специалисти".