Цветанов: Всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява
Цветанов: Всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява и затова ГЕРБ ще продължи да внася вотове на недоверие за провала на всяка една секторна политика. Той е гост на работен семинар по местни, регионални и национални въпроси, проведен от Областната структура на Политическа партия Пловдив-град.

Областният координатор на партията и кмет на Пловдив инж. Иван Тотев заяви, че структурата е сред организациите, които с най-високи изборни резултати в страната. Той подчерта и факта, че непрекъснато се увеличава броят на членовете на градската структура на ПП ГЕРБ, а хората я припознават като единствената алтернатива на управляващата тройна коалиция. Иван Тотев запозна структурата с предизвикателствата пред Община Пловдив и предстоящите големи проекти.

По време на дебатите присъстващите поставиха пред Цветанов въпроса с липсата на политика от страна на правителството по бежанския въпрос.

"Няма стратегия на правителството по въпроса с бежанците от Сирия и вече пет месеца управляващите нямат координирана политика по въпроса", заяви Цветанов. "Не са осигурени необходимите битови условия, няма контрол в центровете по настаняване и липсва достатъчно охрана, а местните власти в лицето на кметовете и общинските съвети не получават информация за настаняването на бежанци в техните населени места", каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Той разкритикува намерението на управляващите да закрият центровете за обучение на полицейски служители в Казанлък и Варна, въпреки че те са необходими за високите стандарти на обучение на новопостъпващите полицаи като ангажимент на България за европейски стандарти в право-охранителната система.

В работата на семинара се включиха и народните представители Цецка Цачева, Менда Стоянова, Стефан Дедев, Антоний Йорданов, Димитър Лазаров. Депутатите Цецка Цачева и Димитър Лазаров говориха за промените в Изборния кодекс, а Менда Стоянова по въпроси, свързани с бюджета. Гост-лектор бе Румяна Бъчварова, която запозна участниците в семинара с обществено-политическите нагласи в страната.