Цветанов е трябвало да вземе „главата” на някои от големите началници според Борисов
Цветанов е трябвало да вземе „главата” на някои от големите началници според Борисов / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Цветан Цветанов трябваше да вземе и „главата” на някои от големите началници, защото грешките, които допуснаха в тези две операции показват слаба професионална квалификация. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Нивото на наказанията, които се налагат, ги определя министърът на вътрешните работи, но аз считам, че на някои от професионалните ръководители той трябваше да прецени, връщайки нещата на операциите назад, трябваше да поиска оставки. Именно и заради това толкова се зашумя по този случай. Професионалното ръководство на тези операции беше изключително слабо”, коментира Борисов.

Относно делото „Октопод” и твърденията на ген. Атанас Атанасов, бивш директор на НСС, че Борисов и Алексей Петров са бивши сътрудници, премиерът заяви, че „не им влиза в приказките”. „Те в това отношение могат да говорят много, защото с нищо друго не могат да занимават обществото”, лаконичен беше той.

„Изобщо не мисля да отговарям на г-н Атанасов, той да отговори защо е назначил навремето Алексей Петров, а за останалото си има съдебен процес, в който да преценяват съдиите и прокурорите, които обвиняват – кой е прав и кой е крив. Изобщо не искам да коментирам тези хора. Който иска, нека да им вярва”, каза още Борисов.