Цветан Цветанов: Радан Кънев прави евтин политически пиар
Цветан Цветанов: Радан Кънев прави евтин политически пиар / снимки: DarikNews.bg, Радка Минчева

Вотът на недоверие е нормална политическа практика и ГЕРБ като отговорна партия го възприема като допълнителен стимул за мобилизация. Това заяви в Разград преди работна среща с активисти на партията заместник-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов.

Вотът на недоверие няма да успее, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него вотът на недоверие е допълнителен импулс за мобилизация за отговорна партия като ГЕРБ.

В Разград той коментира с местни активисти резултатите от местните избори в региона. Похвали ги затова че за пръв път в Лудогорието има общински кмет от ГЕРБ, общинските съветници са се увеличили от 31 на 32, а селските кметове - от 7 на 9. Цветанов отбеляза, че в две от общините в региона - Самуил и Лозница, в местните парламенти има представители само на две политически сили - ГЕРБ и ДПС.

Несъстоятелни са тезите, че ГЕРБ се заиграва с ДПС, техните автори са от жълтите павета, не са ходили из смесените региони, допълни Цветанов.

Със суперлативи той коментира независимият депутат от Разградско Гюнай Хюсмен, който преди повече от година бе изключен от ДПС, но на местния вот чрез регистрацията на партия „Обединена България" спечели две от крепостите на движението - Исперих и Кубрат.

Радан Кънев: Реформаторите излъгаха избирателите, коалицията е изчерпана

Далеч по-негативна бе квалификацията относно бившия коалиционен партньор на ГЕРБ Радан Кънев, който според него прави евтин политически пиар.