Четирима младежи загубиха живота си при катастрофа, траур в Мадан
Четирима младежи загубиха живота си при катастрофа, траур в Мадан / снимкa: DarikNews
18-годишен шофьор уби себе си и още трима младежи при тежка катастрофа, станала снощи около 22 часа край град Рудозем. Тийнейджърът карал приятелите си на дискотека, но по пътя между село Средногорци и град Рудозем изгубил контрол над автомобила си „Ситроен" и се преобърнал в реката. При жестоката катастрофа смъртта си намериха 15-годишната Селиха Айдънова, 16-годишната Рафика Карамитева и 18-годишният шофьор Сафедин. Все още не е намерен трупът на 16-годишната Селиха Ахмедова.

Повече от 18 часа служители на пожарната и водолази безуспешно търсиха във водите на река Арда трупа на момичето. Заради настъпването на вечерта издирването бе временно прекратено и ще бъде възстановено утре сутрин, съобщиха за Дарик от Областната дирекция на „Полицията” в Смолян. Тийнейджърката най-вероятно е потънала в микроязовир на реката.

Единственият оцелял е 15-годишният Веско Башев от Мадан, който успял да счупи предното стъкло на автомобила и да се измъкне. Момчето е с множество травми и е настанено за наблюдение в болница в Смолян. Лекарите информираха, че той е в реанимация, но е стабилизиран и е вън от опасност.

Двудневен траур ще обяви кметът на община Мадан Атанас Иванов заради трагичната катастрофа. Пред Дарик Иванов съобщи, че е отменил всички коледни и новогодишни тържества в Мадан и Средногорци. Ако близките на загиналите деца пожелаят, погребенията им ще бъдат поети със средства на общината, подчерта той.

Според кмета на Мадан, младежът управлявал „Ситроена”, с който петимата тийнейджъри пътували към дискотека в близкия град Рудозем, е имал книжка само от два месеца. По изкъртените и неравни пътища в региона, момчето е летяло със скорост 110 км в час, но преди да седне зад волана не бил употребил алкохол.

По последна информация високата скорост е основната причина „Ситроенът” да се обърне и да падне в реката. Возилото е било с две врати и заради това учениците не са успели да се измъкнат на време и са се удавили.