/ БГНЕС
Черна неделя: Осем жертви само за ден по пътищата в страната
94439
Черна неделя: Осем жертви само за ден по пътищата в страната
  • Черна неделя: Осем жертви само за ден по пътищата в страната
Осем души загинаха при катастрофи само днес, сочи черната статистика за 13 август. Десетина са само обявените случаи на ранени при инциденти на пътя. МВР разследва причините за пътните произшествия.
 
Четирима загинаха при тежък инцидент на пътя Плевен - Ловеч малко след село Брестовец.
 
Мъж, дете и две жени загинаха в катастрофа на пътя Плевен - Ловеч

Двама са починали при тежка катастрофа на пътя София - Варна. Инцидентът, станал в района на ловешкото село Микре, е между три леки автомобила, съобщиха от МВР.
 
От полицията информират, че 9-годишно момиче и 58-годишна жена са загинали, а мъж е в тежко състояние след катастрофа при разклона за село Дибич, Шуменско.
 
Дете и жена загинаха в катастрофа край Шумен

Жена е пострадала при инцидент на пътя Петрохан - София. Четирима души са ранени  при катастрофа на пътя Сопот - Микре.
 
Пореден тежък инцидент: Катастрофа между Микре и Сопот взе жертви

Не малко са и пътните произшествия в столицата. Мъж и жена са били откарани в "Пирогов" след катастрофата в квартал "Обеля" в София. Инцидентът, при който автобус от градския транспорт е отнел предимството на лек автомобил, е станал  около обяд в района на метростанция "Обеля".
 
Кола се удари в автобус в София

След като е била прегледана, жената вече е освободена от болницата. Мъжът е с контузии по главата и фрактура на единия крак и е опериран, съобщи за Дарик Мария Пойразова, говорител на "Пирогов".
 
При катастрофа  на магистрала "Тракия" е пострадало и малко дете, за което е установено, че е с мозъчно сътресение. То ще остане за лечение в детската неврохирургия на "Пирогов".