Бургаската болница ще погребва главата на атентатора
Бургаската болница ще погребва главата на атентатора / снимка: DarikNews.bg, Бурагс, архив
Бургаската болница ще погребва главата на атентатора
57317
Бургаската болница ще погребва главата на атентатора
  • Бургаската болница ще погребва главата на атентатора

Атентаторът, който взриви автобус с израелски туристи на летище Бургас на 18 юли не е включен в международната база данни, поради което трудно ще бъде открит. Това коментира в Бургас съдебният лекар д-р Галина Милева, извършила аутопсията на главата на терориста.

„Все още сме в хода на разследването. Работи се активно. Възможно е до този момент, този човек да не е имал криминални прояви, което ще затрудни неговото издирване”, каза още д-р Милева. Според нея предстои антропологична експертиза не само в България. „Има различни видове антропология, но тук имаме блестящ професионалист в лицето на проф. Йорданов”, каза още депутатът. По нейни наблюдения атентаторът е човек от смесен брак между арабин и европеидна раса.

Тя уточни, че главата все още е в моргата в Бургас. „Сигурно ще има някакво движение, но докато върви разследването тя е веществено доказателство, докато някой не я поиска, ако това не стане след края на разследването ще я погребем", каза още медикът.

Според нея има вероятност главата на терориста да бъде служебно погребана в Бургас на разноски на отделението по „Съдебна медицина” и общината.

На 18 юли автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. Това е първата атака в историята на България, която разтърси не само страната и Държавата Израел, но и целия цивилизован свят. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души, от тях 34 бяха транспортирани на следващия ден до Израел. Бомбата, която е задействал атентаторът-самоубиец, е била с три килограма тротилов еквивалент.

Още новини от Бургас