БСП в Разград не подкрепи човека на Станишев, избра си лидер – бивш съветник на Първанов
БСП в Разград не подкрепи човека на Станишев, избра си лидер – бивш съветник на Първанов / снимки: DarikNews.bg, Радка Минчева

Бивш кмет, депутат и президентски съветник е новият лидер на Областното ръководство на БСП. Венелин Узунов е получил подкрепата на 15 от членовете на Областния съвет, неговият съперник Наско Анастасов е останал с 13 гласа.

Номинацията на Анастасов, който е бивш областен управител на Разград в правителството „Станишев" от квотата на Политическо движение „Социалдемократи", е била издигната от общинската организация на БСП-Исперих и подкрепена от Изпълнителното бюро на Националния съвет на червените, а Узунов е предложен от общинската структура в Разград.

Изборът е бил таен и е продължил близо два часа. Представител на Националния съвет на БСП е бил Димитър Дъбов, той е представил Анастасов като номинация на националното ръководство на социалистите.

Това е била единствената точка в първото заседание на Областния съвет на БСП в този му състав. До три седмици ще бъде насрочено ново заседание за избор на заместник-председател, секретар и говорител, съобщи говорителят от предишния мандат Бонка Цакова.

БСП в Разград не подкрепи човека на Станишев избра си лидер  бивш съветник на Първанов
netinfo

Други новини от Разград