БСП се подготвя да сложи „точка на безобразията на ГЕРБ”
БСП се подготвя да сложи „точка на безобразията на ГЕРБ” / снимка: БГНЕС, архив

Националният съвет (НС) на БСП свиква национален митинг-протест пред храм-паметника „Александър Невски” в София на 11 ноември  под мотото „Точка на безобразията на ГЕРБ”. Това съобщи секретарят на НС на БСП Красимир Янков в Стара Загора на среща с членове и симпатизанти на партията.

Той поясни, че идеята на протеста е участниците да покажат желанието си за промяна на сегашното управление. Според него в митинга ще се включат не само социалисти, но и граждани, които са разочаровани от водената от ГЕРБ политика, довела 60% от населението на прага на бедността.

Янков съобщи още, че през февруари догодина ще се проведе конгрес на БСП, на който ще се обсъди какво предлага партията за бъдещото управление на страната.

В срещата с местните социалисти участваха още депутатите от Коалиция за България Петър Мутафчиев и д-р Евгений Желев. Те представиха позициите на БСП за Бюджет 2013 и алтернативите за развитието на инфраструктурата и здравеопазването, отбелязва БТА.

Участниците в срещата почетоха  паметта на убитата вчера в Змейово от двама тийнейджъри 78-годишна Иванка Чолакова, която доскоро е била секретар на организацията на БСП в селото.