Борисов: Здравната реформа трябва да продължи
Борисов: Здравната реформа трябва да продължи / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Борисов: Здравната реформа трябва да продължи, няма за кога да се отлага
25624
Борисов: Здравната реформа трябва да продължи, няма за кога да се отлага
  • Борисов: Здравната реформа трябва да продължи, няма за кога да се отлага

Премиерът Бойко Борисов смята, че пътят на здравната реформа в страната ни е правилен. „Виждате, че министър Божидар Нанев всеки ден е в общински или държавни болници, където има проблем. И безобразията там веднага излизат наяве - фиктивни доктори, един пациент и т.н.", заяви премиерът Борисов след срещата си с държавния глава Георги Първанов.

„Здравна реформа се прави, това е единственият начин. Никой в света не е е приложил здравна реформа изведнъж 100% безгрешна. Виждате и президентът Барак Обама това, което прави, и напасва непрекъснато. Мисля че пътят е правилен", обясни още той.

„Десетки болници, лекари, санирати, сестри ме приветстват в този момент, защото тези, които работят добре, дават качествена услуга и приемат много пациенти от тези малки болници. Натоварват се с тях и казват: най-после ще спрем двойното плащане. И този, който върши работата, взима парите, които си е изработил", коментира още премиерът Борисов. Той уточни, че именно затова здравният министър продължава да обикаля болниците и да разяснява на хората лично какво се случва.

„Аз мисля, че здравната реформа трябва да продължи в пълен обем, защото ако не се направи сега - няма кога. Досега е било лесно - в края на годината остават някакви излишъци и всички безобразия в болниците се плащат. И с това уж се приключва проблема за дадената година. Повече това няма да го има", категоричен беше Бойко Борисов.