Борисов: Станишев е ортак на Вълка
Борисов: Станишев е ортак на Вълка / Sofia Photo Agency
Борисов: Станишев е ортак на Вълка
18760
Борисов: Станишев е ортак на Вълка
Борисов: Станишев е ортак на Вълка
  • Борисов: Станишев е ортак на Вълка
  • Борисов: Станишев е ортак на Вълка

Виковете „Мафия” съвсем не са просто площаден лозунг, защото именно мафията действа по този начин – създава проблем и после отива да го решава. Станишев трябва да види какъв е станал през четирите години на управление – ортак на Вълка. Това каза кметът на София Бойко Борисов в предаването „Пропаганда” на Дарик. По думите му кризата с боклука в София е инспирирана от БСП и ДПС, а истинският й режисьор е Станишев.

 

На въпроса има ли общо премиерът Станишев с Вълка, Борисов отговори: „Има, как?! След като Общинският съвет изгони „Новера”, той ги върна. Сега ще плаща пари и цяла нощ наблюдаваме процесите, как те минават, вдигат празни кофи, замитат, мият, правят нещо, понеже кофите са изхвърлени от другите фирми. С една дума – да им се плати за това, че те един месец държаха служителите си на работа. Ваши колеги снимаха нощес как колите на „Новера” вървят и вдигат празни кофи”.

 

„Виждате колко е послушна „Новера”, когато Сергей Станишев им дава командите. Той можеше още на втория ден, когато фирмата не се яви на работа, да създаде кризисен щаб, да ги принуди да излязат, за да няма криза в София. Това щеше да е перфектно доказателство в съда и да няма никакъв шанс „Новера” да ни осъди”, смята Борисов.

 

На въпрос получава ли „Новера” пари, за да изпълнява плана на Станишев, столичният кмет отвърна: „Нямам представа. Всичко, което прави той, не е публично, то е без конкурси. Факт е, че двете други фирми, които са дошли, са от Своге, където областният е от ДПС. Неведнъж съм казвал, че Вълка и Камен Костадинов си вечерят заедно. Така че, връзката Станишев – ДПС – Вълка е повече от ясна. И за всички хора е ясно, че тази криза беше инспирирана и направена на гърба на софиянци. Станишев и Доган, БСП и ДПС са една партия, която не се спира пред нищо.”

 

В отговор изпълнителния директор на “Новера” АД Борислав Лазаров по-късно през деня заяви, че “Новера” не е свързана с никакви политически, криминални и мафиотски структури, както твърди кметът на София Бойко Борисов. В изявлението се уточнява, че “Новера” АД е собственост на фонд “Екуест”, който е листван на Лондонската фондова борса и е публично дружество.