Борисов: Случаят с Ангел Бончев е крахът на МВР
Борисов: Случаят с Ангел Бончев е крахът на МВР / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

След случая със сестри Белнейски, освобождаването на Ангел Бончев и отвличането на съпругата му е крахът на МВР. Това каза преди началото на първото Национално събрание на ГЕРБ лидерът на партията и кмет на София Бойко Борисов.

Четири години се работи за съсипването на МВР и мисля, че накрая успяха, каза Бойко Борисов. Той пожела успех на хората, които работят по случая „Ангел Бончев”, но подчерта, че в тази обстановка, с това ръководство, случаят „Бончев” е доказателство, че в държавата всеки си прави каквото си иска. Бойко Борисов заяви, че в този случай трябва да се впрегнат всички ресурси на държавата.

Това е поредният прецедент за отвличанията, които станаха, след срязаните пъстри и откупи. Ако този случай не се разреши, подобни неща ще станат лавинообразни и няма как да се оправят по нататък, каза още Борисов.

По време на общото събрание лидерът на ГЕРБ заяви, че ако партията спечели изборите следващата година, ще влезе в управление без МВР и Министерството на отбраната, които, по думите му, в момента не действат и не работят. Лидерът на ГЕРБ заяви, че поне трима министри от сегашното управление трябва да влязат в затвора.

Той попита риторично, защо правителството засекретява доклада на KPMG за пътния фонд. Относно „Кремиковци” Бойко Борисов заяви, че целта е дружеството да се определи в несъстоятелност.