Борисов се зае да инкриминира насилието над животни
Борисов се зае да инкриминира насилието над животни / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Отново работят по законови промени за жестокостта над животните
31172
Отново работят по законови промени за жестокостта над животните
  • Отново работят по законови промени за жестокостта над животните

Премиерът Бойко Борисов съобщи в парламента, че до два-три месеца да бъдат подготвени промени в закона, с които се инкриминира жестокостта над животни. Такива текстове в Наказателния кодекс бяха отхвърлени миналата седмица от правната комисия в парламента.

Чуйте какво още каза премиерът Борисов по повод обсъдените с ПГ на ГЕРБ теми:

От другата страна на страницата трябва да има какво се случва с потърпевшите хора от животни и каква наказателна отговорност ще носят собствениците на такива домашни любимци.

Преди няколко дни имах среща с майки, които са загубили децата си, помолих г-н Анастасов да ги покани и да им обясни, че сега действащия чл.369 не позволява споразумение, а позволява съкратено производство. И давам пример с Сиси - убиецът в Перник, който само за месец Съдът в Перник го осъди, и то на доживотна присъда, мисля. Така че да обясни на родителите, че всъщност, това, което го има на текст, е точно това, което искат те.

Затова ние сме в условията на криза, и, виждате, законодателството, което навсякъде трябва да се променя и затова ползваме експертната помощ, която и медиите, и обществото, със своите анализи дават. И виждате, че реагираме в рамките на един ден.