Борисов: Президентът няма право да се занимава с политика
Борисов: Президентът няма право да се занимава с политика / cнимки: Dariknews.bg, Русе
Борисов: Президентът няма право да се занимава с политика
34179
Борисов: Президентът няма право да се занимава с политика
  • Борисов: Президентът няма право да се занимава с политика

Ако това е възраждането, няма от какво да се притеснява ГЕРБ. Те не са АБВ, а ЮЯ. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Русе политическия проект на президента Първанов „Алтернатива за българско възраждане". „Държавният глава е президент на всички българи и той няма право да се занимава с политика по Конституция", изтъкна още Борисов. 

„Една година преди президентските избори вие ми задавате въпрос с политическия проект на президента Първанов. Би трябвало да кажете „нарушаващия Конституцията", ако задавате по този начин въпроса", каза още премиерът пред журналистите. „И тогава пък вече няма да се налага да ми задавате въпроси на тази тема", уточни той.

Бойко Борисов благодари за писмото на Жозе Мануел Барозу, с което се поощрява реформаторския дух на българското правителство. По думите му това писмо отговаря на всички въпроси, но и рязко контрастира с изказванията на опозицията и президента.

„То отговаря на всички въпроси, на тези, които от ужас, че ще се справим, и се справяме много по-добре от тях, защото какво искат да възродят: спирането на
еврофондовете ли; или това, че магистрала „Люлин" е водела до никъде, години наред е нямало нито една магистрала; или корупцията и организираната престъпност", коментира Борисов.

„Всички, които се опитваха да ни свържат в общ политически проект с Георги Първанов, вече не могат да го правят", заяви още премиерът.

Борисов Президентът няма право да се занимава с политика
netinfo

На 100 процента са усвоени от България средствата за Шенген, заяви още в Русе премиерът Бойко Борисов, който присъства на кръщаването на шест нови кораба на Гранична полиция за наблюдение и контрол на международния път в българската част на река Дунав.

Модерните плавателни съдове са на стойност 3,5 милиона евро и са закупени с европейски средства. Към момента за охрана на границите е получено оборудване за 37,5 милиона евро, до края на годината предстои да бъде предоставена техника на стойност 51,5 милиона евро. С новите кораби категорично може да гарантираме шенгенското пространство по река Дунав, заяви премиерът Борисов.

„Надяваме се, че нашите европейски партньори ще оценят това, което прави България в момента и догодина всички граждани ще могат да се радват на тази придобивка, наречена „свободно пътуване в шенгенското пространство", каза в словото си пред присъстващите на тържествената церемония министър-председателят Бойко Борисов.

Корабите получиха имената на крайдунавските градове Видин, Лом, Никопол, Свищов, Русе и Силистра. След края на официалната част по кръщаването на плавателните съдове министър-председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Цветанов разгледаха един от шестте катера. Екипажът на плавателния съд демонстрира как ще патрулира с него с кратка обиколка край брега на река Дунав.

Борисов Президентът няма право да се занимава с политика
netinfo