Борисов писа шестица на Плевнелиев
Борисов писа шестица на Плевнелиев / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов писа шестица на Плевнелиев
53097
Борисов писа шестица на Плевнелиев
  • Борисов писа шестица на Плевнелиев

Премиерът Бойко Борисов писа отличен 6 на 100-дневното управление на президента Росен Плевнелиев. Това съобщи лично министър-председателят, след като се включи в проверка на строителството на 9-километровото трасе на пътен възел Гара Яна, който трябва да свърже Околовръстното шосе на София и изхода на автомагистрала „Хемус".

На президента само отлични оценки могат да се пишат

- премиерът Бойко Борисов

След като писа отличен 6 за работата на държавния глава, премиерът Бойко Борисов определи президента Росен Плевнелиев като „изключително сериозен човек".
„На президента само отлични оценки могат да се пишат. Това е обединител на нацията, държавен глава. Аз мога да кажа само отличен. А иначе хората ни пишат оценките", каза министър-председателят.

Конкуренцията между градовете е страховита

- Борисов за идеята да се местят ведомства извън София

Премиерът обясни колко е добра идеята за преместване на звена от държавната администрация в различни градове в страната. „Конкуренцията между градовете е страховита. Варна и Бургас са във война за агенцията по рибарство и аквакултури. Между Плевен и Хасково - за агенцията за лозата и виното. Едните казват, че най-големите масиви са в Хасковско, другите казват ама ние пък пием повече. Досега единственото, което съм казал, че ще бъде прието, е, че зам.-министърът на туризма ще отиде в Пловдив. Намерили сме сграда, разговаряли сме със състава там и отива там", коментира Борисов.

За останалите министерства се изчаква икономически анализ колко ще струва преместването им извън столицата, обясни още премиерът.