Борисов: Новият проект на Първанов ще доразцепи БСП
Борисов: Новият проект на Първанов ще доразцепи БСП / Sofia Photo Agency, архив

Новият проект на Първанов ще доразцепи БСП и ще ги направи още по-слаби, това каза в предаването "На четири очи" по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Според Борисов БСП и президентът ще се скарат за електорат. Министър-председателят заяви, че не се страхува от този проект, а напротив „по-добре управлението да има повече и по-силни противници", категоричен бе Бойко Борисов.

Относно атаките срещу партията премиерът заяви: „ГЕРБ е партия, която, колкото повече бива атакувана, толкова е здравословно за нея, защото това дава възможност непрекъснато да се чистят редиците, ако някъде има допусната грешка, да се коригира веднага и в ход".

Борисов заяви, че за него идеалният вариант е управляващите да бъдат атакувани, защото това означава, че са на верния път.

На въпрос - при какви обстоятелства, би „пожертвал" Цветанов, премиерът попита: „Да го пожертвам заради кой? Че е взел на баща си къщата отремонтирана? Ако той допусне грешка, ако направи нещо против интереса на страната, разбира се, но то и аз ще си отида за същото нещо, ако сгреша и всеки министър ще си отиде. Това не е нашата мечта - да сме министри или премиер".

Премиерът отказа да коментира атаките на Алексей Петров и темата дали се чувства застрашен. По думите му решенията на прокуратурата амбицират още повече служителите на МВР. Той отново похвали вътрешния министър Цветан Цветанов за волята да се бори с организираната престъпност, но отрече Цветанов да му е любимият министър. "Министрите са ми като деца", каза министър-председателят.

На 17 октомрви 2010 г. директорът на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов обяви, че данъчните започват проверка на имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов. Това стана след като два дни по-рано лидерът на РЗС Яне Янев обяви на пресконференция, че през 2008 г. вътрешният министър се е сдобил с имоти по съмнителен начин.  

Цветанов от своя страна обяви, че е декларирал всичко. ГЕРБ излезе с декларация в подкрепа на вътрешния си министър. Лявата опозиция в Народното събрание пък поиска парламентарна анкетна комисия да проучи въпроса с имотното състояние на вицепремиера.