"3 мандата премиер не се става току-така. Да си изкарваш мандата или да си тръгваш, малко преди да паднеш, за да ги биеш пак. Това е наука - учи се в гимназията в Банкя", каза още Борисов
"За шест месеца една къщичка за птици не са направили през цялото това време, една велоалея... Магистрала Тракия” година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха", това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред свои симпатизанти в Бургас, коментирайки свършеното от управляващите до този момент.

Вчера „Продължаваме промяната“ върнаха мандата на президента Румен Радев, след като не успяха да съберат нужната им подкрепа за съставяне на правителство. "Знаете ли защо няма да има правителство? Защото опитваха да обясняват как някакви добри хора опитват да ни спасят", посочи Борисов.

По думите му именно в последния ден, когато е станало ясно, че няма да се състави правителство, е излязло съобщение от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ), подчинена на финансовия министър в оставка Асен Василев, и за магистрала "Хемус":

"Чета: Въпреки всички разкрития на служебните министри от миналата година и на кабинета "Петков" през тази за корупционни практики при изграждането на магистрала "Хемус" и авансово раздадени милиони, Агенцията за държавна и финансова инспекция не открива абсолютно никакви нередности при договорите за строителство на участъци 7, 8 и 9", заяви Борисов, цитирайки по думите му съобщението от АДФИ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и други теми от последните дни. 

"Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е готова", отсече Борисов и добави, че премиерът в оставка е дезертьор.

"Какво направихте вие, бе?! Аз, за да му покажа какво щяхме да направим ние, ще му кажа, че три мандата премиер не се става току-така. И то да си изкарваш мандата, или да си тръгваш, малко преди да паднеш, за да ги биеш пак. Това е наука - учи се в гимназията в Банкя", посочи още той. 

"Те знаят какво са направили, знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят - Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там. Тяхната реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков. А Рашков е от година и половина министър, а се оправдава за всяка грешка на полицаи. За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях е прие от управляващата коалиция. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. „Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да може БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ и потвърди още веднъж, че няма да вземат втория мандат, тъй като имат определени принципи.