/ БГНЕС
Има преди нас избрана ЦИК, каквото решение вземат, ние се съобразяваме с тях. Призовавам която и да е партия, да не прилагат натиск върху ЦИК и ДАНС, да ги оставят да си вършат работата. Никой не го е карал да ходи да снима и сега да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, нямаме кодове, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ако този, който е снимал ако е изпратен от някого, ако длъжностната му характеристика го задължава, ще обясни какво е правил. Ако някой нарушава правилата, да си носи отговорност, ние не ги нарушаваме и нищо не сме направили. Нека да видим решението на ЦИК. Ние нямаме нищо общо с ЦИК, каза Борисов.

Скандал след доклад на ДАНС: Ще бъде ли отменен машинният вот в неделя (ОБЗОР)

Ние като патили хора знаем, какво се прави по изборите, социологическите агенции дават 5-6 процента преднина на ГЕРБ, след това ставаме трети, как става това, с някакви записи и т.н., нас това ни кара да бъдем много внимателни, заяви Борисов.

Министърът на електронното управление спомена нещо доста интересно. Кирил Петков и Божидар Божанов са му оказвали натиск, свързани с обществени поръчки за 600 милиона. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

И допълни, че част от участниците в срещата вече са сезирали прокуратурата и службите.

Това е нечуван скандал - министър , излъчен от квотата на мандатоносителя, казва, че мандатоносителят му оказва натиск. 
БГНЕС