Бойко Борисов: ДПС и Атака тръгнаха в една посока предизборно
Бойко Борисов: ДПС и Атака тръгнаха в една посока предизборно / Sofia Photo Agency, архив
Бойко Борисов: ДПС и Атака тръгнаха в една посока предизборно
41791
Бойко Борисов: ДПС и Атака тръгнаха в една посока предизборно
  • Бойко Борисов: ДПС и Атака тръгнаха в една посока предизборно

За съжаление и ДПС, и „Атака" тръгнаха в една посока към предизборната кампания, която не е никак приятна. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като участва в награждаването на европейското първенство по културизъм в НДК.

Министър-председателят коментира сблъсъците между активисти на партията на Волен Сидеров и мюсюлмани пред столичната джамия Баня Башъ, станали на 20 май. „Всеки от участниците в боя пред джамията има свое мнение. Понеже е предизборна кампанията, която подеха от ДПС и Атака, затова не считам, че е опасна", добави премиерът.

По думите на министър-председателя е целенасочено, че двете партии едновременно са започнали такива действия: „Надявам се, че хората разбраха за какво става дума и нито българските християни, нито българските мюсюлмани ще се поддадат на провокации".

Бойко Борисов заяви, че той не може да отговаря за действията на други партии. „Аз отговарям за ГЕРБ и за действията на хората в ГЕРБ. Ние нито имаме коалиция, нито от някоя партия съм взел хора да ги сложа на някакъв пост. Обидно е да ме питате какво мисля за друга партия и дали осъждам тяхното поведение. Като чиста политика ние с декларация сме осъдили поведението им в парламента", каза още премиерът Бойко Борисов.