/ Dariknews.bg, архив
Най-близките на внезапно починалия в бургаския затвор Горан Горанов са в шок от новината, а майка му сподели, че днес е трябвало да се види със сина си на свиждане.
 
"Ще искаме реаутопсия в София, след като бъде направена аутпосията в Бургас, за да се установи по безспорен начин причината за смъртта", коментира адвокат Захари Кирилов, който последно представляваше Горан.
 
Според Кирилов клиентът му бил физически много здрав и нещо необичайно трябва да се случи, за да си отиде по този начин. Майка му пък е убедена, че той не е бил лекуван адекватно, а напоследък е бил изолиран и оставен на произвола на съдбата.
 
Откриха бивш младежки шампион по борба мъртъв в бургаския затвор

32-годишният мъж е открит мъртъв в килията си рано тази сутрин. Той е бил на земята. По първоначални данни става дума за естествена смърт, най-вероятно инфаркт. Това заяви пред "24 часа" и съдебният медик д-р Галя Милева, която бе част от оперативно-следствената група, пристигнала в затвора днес сутринта.
 
Аутопсията на Горанов ще бъде извършена в неделя, 26 март. Едва тогава ще стане ясна точната причина за фаталния край на бургазлията.
 
Горан Горанов бе зависим от наркотиците, но едва ли е имал възможност да взема, изолиран в килията си, смятат запознати. В затвора той излежаваше присъда от 2 години и 6 месеца за нападение над надзирател. Инцидентът стана през март м.г. По това време Горан излежаваше друга присъда за грабеж.
 
Според данни на прокуратурата Горан Горанов е с шест влезли в сила присъди, като три от тях са свързани с унищожаване на имущество в места за временно задържане, а останалите с нарушаване на обществения ред и засягане на телесната неприкосновеност на гражданите.