Нападнатият от кучета Лозко Сотиров
Нападнатият от кучета Лозко Сотиров / Dariknews.bg
Глутница бездомни кучета нападнаха мъж пред сградата на общината в Хасково. Няма опасност за живота на пострадалия.
 
 73-годишният Лозко Сотиров е бил нападнат от кучетата снощи, докато излизал от аптеката в близост до Община Хасково. Животните го повалили на земята.  Мъжът е настанен в неврохирургията на хасковската болница. Пред Дарик от лечебното заведение обясниха, че ухапвания почти липсват, а нараняванията са основно от падането на мъжа на земята. При падането той е ударил тежко главата си. Лозко Сотиров каза пред Дарик, че са счупени едната му китка и носът.

Кучета каракачанки нахапаха 13-годишно дете

Лозко Сотиров заяви, че с нищо не е провокирал кучетата. "Нападнаха ме и ме събориха на земята, китката ми е счупена и носът също", каза Сотиров. Това е вторият случай, в който мъжът бива нападат от бездомни кучета. Първият път бил  преди повече от седмица, отново до сградата на общинската администрация в Хасково. Мъжът няма да търси възмездие по съдебен път, тъй като със 160 лева пенсия не би могъл да си позволи адвокат. 
 
Кучета разкъсаха възрастна жена в Козловец

Кметът Хасково Добри Беливанов посети пострадалия в болницата. "Неприятен случай и е станал точно пред сградата на общината. Тук се събират доста кучета, защото ученици ги хранят. От "Екоравновесие" ми казаха, че част от тези кучета са нови, не са от нашата община, но това не ни оправдава", каза градоначалникът.
 
Бездомни кучета нападнаха млада майка до детска градина в Хасково

Беливанов припомни, че предстои откриването на приют за бездомни кучета в Хасково, като настанените там четириноги ще бъдат кастрирани и обезпаразитени и отново връщани на улицата.
 
Сотиров ще бъде настанен в дом за стари хора.